Bingohallarna är ett riktigt klassiskt sätt att spela bingo på. Ett tag var det kanske det populäraste forumet. Det kombinerar både en spännande spelupplevelse och en chans till trevligt umgänge. Men fenomenet har inte på något sätt dött ut och det finns fortfarande stor möjligheter att spela bingo i hallar i landet. Här ska vi gå igenom vad som kan vara värt att veta om Bingohallarna.
I Sverige drivs bingohallarna i regel av lokala idrottsföreningar. De står för all nödvändig drift och i gengäld får de också ett välkommet tillskott till klubbkassan. För att få tillstånd från Länsstyrelsen brukar det krävas att föreningen har en gedigen ungdomsverksamhet. De bjuder på en trevlig spelstund med välorganiserat spel och möjlighet att köpa fika i pauserna. Det inbjuder till en härlig gemenskap, det finns många regelbundna besökare, vilket lätt skapar kontakter mellan dessa. Samtidigt som det är lätt för nya besökare att komma in i gemenskapen. Dessutom är det ju en mycket spännande spelupplevelse, med möjlighet till fina vinster. För att vara med och spela är det bra om du anländer till hallen i god tid för att hinna köpa brickor och ta en sittplats innan spelandet drar igång. bingobrickan som spelas på svenska bingohallar innehåller vanligtvis 25 rutor, 5x5 rader. Det finns 75 möjliga nummer som kan dras. Du vinner på fem nummer i rad, vågrätt, lodrätt eller diagonalt.
Den första bingohallen etablerades 1961 av idrottsföreningen Gunnarstorps IF. Det blev en omedelbar succé och redan i slutet av årtiondet fanns runt 500 bingohallar i landet. Det blev en viktig samlingspunkt på många orter. På 70-talet tog de olika länsstyrelserna över ansvaret från polismyndigheten. Resultatet blev bättre kontroller och striktare regler. Det sållade i sin tur bort bingohallar som inte höll måttet och gjorde att man kunde lita på arrangemangen. Under 80-talet sänktes skatterna på bingospel för att 1995 tas bort helt. Då infördes också möjligheten till kontantvinster, istället för bara varuvinster. Det ledde till ytterligare ett rejält uppsving. På senare år har dock internets framväxt och tuff konkurrens med andra spel gjort att intresset sänkts lite.
Idag finns cirka 100 bingohallar runt omkring i Sverige. Fortfarande drivs de av ideella föreningar där 95 % av intäkterna går direkt till föreningarna själva. Det är fortfarande en av de viktigaste inkomstkällorna för många klubbar. Bingohallarna är anslutna till SVEBICO, en organisation som kontrollerar att spelen sker på korrekta villkor. Via deras hemsida kan du hitta närmaste bingohall.
Spel i Bingohallar har främst bytts ut mot spel i virtuella bingohallar. På nätet erbjuds Bingovarianter på både stora casinon och mer specialiserade bingosajter. Det finns ett stort utbud av svenska bingosajter. Många sajter är som riktiga bingohallar och erbjuder en härlig spelgemenskap. Fördelarna är främst tillgängligheten och valmöjligheterna. Du kan sitta hemma och spela och det stora utbudet gör att du kan välja och vraka mellan olika varianter av spelet. Dessutom kan du ta del av bonuspengar, gratisversioner och större vinster.